Гъбен сос за заливка
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Необходими съставки:
гъби
- 200 - 300 г пресни
вино
- 1 ч.ч. бяло
сол
черен
пипер - млян, на вкус
брашно
- 4 с.л.
масло
- 4 - 5 с.л.
индийско
орехче - 1 щипка
Начин на
приготвяне:
Почистете гъбите и ги нарежете на парчета.
Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино,
сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от
гъбите.
Отделно се запържва брашното с маслото и
се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете
индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако
стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.
Сервира се като заливка на меса или
зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар