понеделник, 10 юли 2017 г.

Домашен течен шоколад (рецепта)

Домашен течен шоколад (рецепта)


Може би няма дете на света, което ще откаже лъжица течен шоколад! Абсолютният фаворит на децата от всички възрасти...
За съжаление, в нашите магазини е трудно да се намери продукт с наистина високо качество и безвредни за здравето продукти. Впечатляващият списък на различни добавки в състава му, за да бъдем честни, поражда опасения.
Е, днес ви предлагаме да приготвите свой собствен шоколад по тази изключително проста рецепта.

Най-лесният и вкусен антидепресант:

Продукти:
100 гр. какао
50 мл течна сметана
2 с.л. пудра захар
50 гр. масло
ванилена захар на вкус
стафиди на вкус
орехи на вкус
канела на вкус

Приготвяне:
1. Загрейте се на слаб огън сметаната (15-20% масленост), но без да я кипвате. Разтворете захарта и ванилената захар в нея.
2. Добавете маслото и канелата. На малки порции, за да се предотврати образуването на бучки, изсипете внимателно сместа в съда с какаото на прах.
3. Загрейте сместа на водна баня. В този момент можете да добавите стафиди и ядки по желание.
4. Разпределете шоколада във формички и пъхнете в хладилника, за да се втвърди. Така десерт може да поднесете на деца на възраст след 1.5 години, разбира се, ако те не са алергични към шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар