НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1.2 кг кайсии без
костилките
750 г захар
40 г пектин на
прах
1/2 ч.л. лимонена
киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Плодът се нарязва
на парченца и се слага в машина за хляб (хлебопекарна), сипва се захарта, върху
нея се слага пектинът и най-отгоре се поставя лимонената киселина. Слага се ваничката
във фурната и се пуска програмата за конфитюр/мармалад. След като свърши
програмата сладкото веднага се насипва в сухи бурканчета, затваря се с капачки
и се обръща с капачката надолу, като се оставя така до пълното изстиване на
бурканчетата.
От тази доза ми
излязоха 4 конфитюрени бурканчета и 1 от бебешко пюре.
Машината ми е за
1.3 кг хляб и тази доза доволно се събира вътре без да ми кипи и без да се
налага допълнително бъркане. Пускам си програмата и след 1 час и 20 минути
конфитюрът е готов.
Може да се
приготви и с друг вид плодове. Аз съм пробвала и със смлени сини сливи и се
получи чудесен мармалад.
Рецептата ми е по
идея на Тина Дона с леки изменения от моя страна. Благодаря и много за тази
идея.
Няма коментари:
Публикуване на коментар