Различен крем карамел
"Кой не обича крем карамел? Подготвили сме ви
един по-различен крем, който е не само вкусен, но и грабва окото"
Приготвяне 20 мин.
Готвене 50 мин.
Общо 70 мин.
Порции 4
Необходими
съставки:
прясно мляко - 500 мл
яйца - 4 бр.
захар - 1 ч.ч.
ванилена захар - 1 бр.
захар - 3 с.л. за карамела
пандишпанени изрезки - 200 г
Начин
на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и добавете
млякото и ванилената захар. Карамелизирайте захарта, като накрая добавите 1
с.л. вода.
Изсипете карамела в кексова форма (аз
ползвах силиконова). Сипете яйчената смес и подредете парчетата пандишпан.
Печете на водна баня за около 50 мин. на
160 градуса. Внимавайте водата в съда да не завира, а ако това се случи
добавете малко студена вода.
Охладеният крем карамел обърнете в
подходяща чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар