понеделник, 17 юли 2017 г.

Различен крем карамел

Различен крем карамел


 "Кой не обича крем карамел? Подготвили сме ви един по-различен крем, който е не само вкусен, но и грабва окото"
Приготвяне 20 мин.
Готвене 50 мин.
Общо 70 мин.
Порции 4

Необходими съставки:
прясно мляко - 500 мл
яйца - 4 бр.
захар - 1 ч.ч.
ванилена захар - 1 бр.
захар - 3 с.л. за карамела
пандишпанени изрезки - 200 г

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и ванилената захар. Карамелизирайте захарта, като накрая добавите 1 с.л. вода.

Изсипете карамела в кексова форма (аз ползвах силиконова). Сипете яйчената смес и подредете парчетата пандишпан.

Печете на водна баня за около 50 мин. на 160 градуса. Внимавайте водата в съда да не завира, а ако това се случи добавете малко студена вода.

Охладеният крем карамел обърнете в подходяща чиния.


Няма коментари:

Публикуване на коментар