сряда, 19 юли 2017 г.

Как да си направим алкална вода



Какво е алкална вода?
Алкалност и киселинност се измерват по скалата на рН, която е от 0 до 14 и измерва концентрацията на водородни йони. Неутралност се измерва при стойност 7.0, докато киселиност е под 7.0 и алкални съединения (или бази) са по-големи от 7.0. Алкална вода е вода, която е над 7.0 по скалата на рН.

Симптоми на кисело тяло
– мускулна болка или спазми след ходене на къси разстояния
– постоянна умора
– лесно изчерпване на въздух
– често усещане, че въздухът не достига.

Значение на алкалността
От векове знаем, че храната може да определи общите ни нива на рН. Д-р Ото Варбург от Германия. носител на Нобелова награда през 1931 г., открива, че причината за 95% от всички ракови заболявания е киселата среда. Той също така показва, че ракови заболявания не могат да виреят в алкална среда, където нивото на рН е 7.36 или повече.
Той твърди, че ацидозата (излишък на киселинност) е не само свързана с развитието на рак, но тя може да предизвика и други заболявания като остеопороза, диабет, сърдечни заболявания и почти всички други хронични заболявания, от които страдаме днес.

Рецепта за алкална вода
Съставки:
1 супена лъжица хималайска сол
1 органичен лимон
2 литра пречистена вода
1 голям стъклен буркан (пластмасата има химикали и примеси, които са киселинни за тялото).
Начин на приготвяне:
Излейте водата в чашата. Нарежете лимона на резени и го добавете, добавете и хималайската сол. Покрийте буркана и го оставете на стайна температура за 12-24 часа.
Как да я пиете
Ако искате да получите най-добри резултати от тази домашна алкална вода, ще трябва да я пиете сутрин, на гладно. Трябва да се пият най-малко 3 чаши от тази алкална вода всеки ден, на празен стомах. Може  да се пие алкална вода и през деня.  
Автор: Sherice
Източник: Био Поглед

Няма коментари:

Публикуване на коментар