Крем Шантили
"Какво ще кажете за едни пандишпанови кремчета,
които са малко като кексчета, но с мнооого крем"
Приготвяне 20 мин.
Общо 20 мин.
Необходими
съставки:
сметана - 250 г
захар - 125 г пудра
прясно мляко - 100 мл
ванилия - 1 - 2 пакетчета
конфитюр - 150 г от вишни, може да го
замените с настърган шоколад по желание
Начин
на приготвяне:
Смесете сметаната и млякото и разбивайте
продължително, докато сместта стане пухкава и гъста с плътност на крем. Важно е
да я разбивате на студено, защото през лятните жеги може да се превърне в масло
от продължителното разбиване.
Прибавете към сметановата смес пудрата
захар, ванилията и парче лед. Разбивайте бавно с бъркалка, за да поеме кремът
колкото може повече въздух. Трябва да има гъстота така, че да се задържа по
бъркалката.
След като прекратите биенето извадете
парчето лед и се прибавя ванилията. Сложете крема на студено. Сервирайте с
няколко лъжички конфитюр от вишни или поръсен с настърган шоколад.
Крем Шантили е подходящ за различни торти,
плодове, еклери и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар