понеделник, 17 юли 2017 г.

Крем Шантили

Крем Шантили


"Какво ще кажете за едни пандишпанови кремчета, които са малко като кексчета, но с мнооого крем"
Приготвяне 20 мин.
Общо 20 мин.

Необходими съставки:
сметана - 250 г
захар - 125 г пудра
прясно мляко - 100 мл
ванилия - 1 - 2 пакетчета
конфитюр - 150 г от вишни, може да го замените с настърган шоколад по желание

Начин на приготвяне:
Смесете сметаната и млякото и разбивайте продължително, докато сместта стане пухкава и гъста с плътност на крем. Важно е да я разбивате на студено, защото през лятните жеги може да се превърне в масло от продължителното разбиване.

Прибавете към сметановата смес пудрата захар, ванилията и парче лед. Разбивайте бавно с бъркалка, за да поеме кремът колкото може повече въздух. Трябва да има гъстота така, че да се задържа по бъркалката.

След като прекратите биенето извадете парчето лед и се прибавя ванилията. Сложете крема на студено. Сервирайте с няколко лъжички конфитюр от вишни или поръсен с настърган шоколад.

Крем Шантили е подходящ за различни торти, плодове, еклери и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар