петък, 28 юли 2017 г.

Сладко от динени кори

Сладко от динени кори

от готварската книга на Radka Petrova


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
корите на 3 големи дини
2 кг. захар
конячна или др. есенция

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Динените кори се обелват от външната зелена част, отстранява се и вътрешната розова. Нарязват се с къдраво ножче за кашкавал на различни формички.


        
        Корите се варят 2 пъти до кипване като се сменя водата. Прецеждат се с гевгир и се смесват със захарта.

Вари се по-малко, колкото да се сгъсти мъничко сиропа. Преди да се насипе в бурканчета се слагат 2 кафеeни лъжички лимонтозу, есенция или няколко ванилии. Много е ефектно! Корите стават като прозрачни стъкълца, а самото сладко много върви, поднесено към чаша шампанско или мартини!

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар