четвъртък, 20 юли 2017 г.

Хрупкаво кисело зеле само за една нощ



Количество на съставките за трилитров буркан:
2 кг зеле
400 гр. моркови
4 скилидки чесън
150 мл олио
75 мл оцет
100 гр. захар
3 дафинови листа
6 зърна черен пипер
½ л. вода

Приготвяне:
1. Почистете и обелете зелето и морковите, нарежете чесъна на филийки. Поставете зеленчуците в буркан и натъпчете добре.
2.  Във водата разтворете солта и захарта, добавете 9%-тен оцет, олиото, дафиновия лист и зърната черен пипер. Сложете на огъня и варете маринатата в продължение на 5 минути, след това охладете.
3.  Излейте маринатата върху зелето и поставете в хладилник за 8-10 часа.

Готово!

Няма коментари:

Публикуване на коментар