Количество на
съставките за трилитров буркан:
2 кг зеле
400 гр. моркови
4 скилидки чесън
150 мл олио
75 мл оцет
100 гр. захар
3 дафинови листа
6 зърна черен
пипер
½ л. вода
Приготвяне:
1. Почистете
и обелете зелето и морковите, нарежете чесъна на филийки. Поставете зеленчуците
в буркан и натъпчете добре.
2. Във
водата разтворете солта и захарта, добавете 9%-тен оцет, олиото, дафиновия лист
и зърната черен пипер. Сложете на огъня и варете маринатата в продължение на 5
минути, след това охладете.
3. Излейте
маринатата върху зелето и поставете в хладилник за 8-10 часа.
Готово!
Няма коментари:
Публикуване на коментар