Продукти:
250 г пилешко филе
1 чаша корнфлейкс
- 70 г
120 г брашно
1 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. червен
пипер
1/4 ч. л. сушен
чесън
2 яйца
4 с. л. кисело
мляко
1 ч. л. сол
За соса:
2 с. л. майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. соев сос
2 щипки чесън на
прах
Рецепта:
Пилешкото се
нарязва на ивици и посолява. Четири супени лъжици кисело мляко се разбиват с 1
лъжица вода. Към тези продукти се добавя пилешкото и се оставя да престои за 10
минути.
Мели се на дребно
корнфлейкс. В тавичка се смесва брашно, босилек, риган, червен пипер, чесън на
прах и една чаена лъжица сол.
Маринованото
пилешко се изважда и овалва в брашното с подправки.
Разбиват се яйца и
пилешкото се потапя в тях, след това се панира с натрошения корнфлейкс. Хубаво се
притиска панировката в месото. Загряват се 2 чаши олио или фритюрник на 170
градуса.
Панираното пилешко
се пържи по 4-5 минути, като се обръща няколко пъти. Изважда се и се поднася
със сос.
За соса се
размесват добре майонеза, кисело мляко, соев сос, чесън на прах и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар