неделя, 2 юли 2017 г.

Рошави пилешки хапки

Рошави пилешки хапки

Продукти:
250 г пилешко филе
1 чаша корнфлейкс - 70 г
120 г брашно
1 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. сушен чесън
2 яйца
4 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол

За соса:
2 с. л. майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. соев сос
2 щипки чесън на прах

Рецепта:
Пилешкото се нарязва на ивици и посолява. Четири супени лъжици кисело мляко се разбиват с 1 лъжица вода. Към тези продукти се добавя пилешкото и се оставя да престои за 10 минути.
Мели се на дребно корнфлейкс. В тавичка се смесва брашно, босилек, риган, червен пипер, чесън на прах и една чаена лъжица сол.
Маринованото пилешко се изважда и овалва в брашното с подправки.
Разбиват се яйца и пилешкото се потапя в тях, след това се панира с натрошения корнфлейкс. Хубаво се притиска панировката в месото. Загряват се 2 чаши олио или фритюрник на 170 градуса.
Панираното пилешко се пържи по 4-5 минути, като се обръща няколко пъти. Изважда се и се поднася със сос.
За соса се размесват добре майонеза, кисело мляко, соев сос, чесън на прах и сол на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар