четвъртък, 20 юли 2017 г.

Сладко в хлебопекарна





Приготвяне:
Притежателите на хлебопекарни знаят, че освен да пекат хляб, машините имат и различни други функции: да бъркат, да втасват и да правят сладко.
Всяка машина си има своите инструкции за правене на сладко, но това, което прави впечатление е, че сладкото се получава изцяло еко, био, натурално... както искате го наречете.
Вижте съставките и ще се уверите: плод, захар и лимонов сок. Слага се по-малко захар, в сравнение с други рецепти, но мога да ви уверя, че е достатъчно захарно, дори когато се използват само вишни, които са си завидно кисели.

В моя случай е необходимо:
600 г плод (малини)
200 г захар
сокът на един лимон

Знаете, в този вид машини всичко се слага, нагласява се програмата и през това време измиваш бурканчетата или правиш палачинките.

Получава се доста сполучливо сладко, но малко по-рядко от стандартния вариант. При вас може да се получава и по-добре. Може би има значение и видът плод, който се използва. Но както се казва експериментите трябва да продължат, лятото също продължава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар