събота, 3 юни 2017 г.

Огледална шоколадова глазура за торти

Огледална шоколадова глазура за торти

Тази глазура става лъскава и гланцирана и е направена от прости съставки. Рецептата е лесна и, най-важното, спазвайте всички техники за пропорции и подготовка на огледалната глазура.

Продукти:
240 гр захар
80 гр вода
80 гр какао на прах
160 г сметана 33%
14 гр желатин
70 гр вода за накисване на желатина

Начин на приготвяне:
Накиснете желатина във водата. Пресейте какаото. Смесете захарта с вода и кипете, докато сиропът достигне 103℃. Добавете какаото, разбъркайте, варете около 2 минути при постоянно бъркане. Загрейте сметаната до кипене и добавете накиснатия желатин. Смесете сиропа и сметаната заедно и варете още една минута. Разбийте глазурата с ръчен миксер, след което го покрийте и го оставете да престои в хладилник 24 часа. Работната температура за замразена торта е 30℃, а за незамразена около 20-25℃.

Няма коментари:

Публикуване на коментар