Огледална шоколадова глазура за торти
Тази глазура става
лъскава и гланцирана и е направена от прости съставки. Рецептата е лесна и,
най-важното, спазвайте всички техники за пропорции и подготовка на огледалната
глазура.
Продукти:
240 гр захар
80 гр вода
80 гр какао на
прах
160 г сметана 33%
14 гр желатин
70 гр вода за
накисване на желатина
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина
във водата. Пресейте какаото. Смесете захарта с вода и кипете, докато сиропът
достигне 103℃. Добавете какаото, разбъркайте, варете около 2 минути при
постоянно бъркане. Загрейте сметаната до кипене и добавете накиснатия желатин.
Смесете сиропа и сметаната заедно и варете още една минута. Разбийте глазурата
с ръчен миксер, след което го покрийте и го оставете да престои в хладилник 24
часа. Работната температура за замразена торта е 30℃, а за незамразена около
20-25℃.
Няма коментари:
Публикуване на коментар