Защо трябва да слагате кардамон в кафето?
Известна на всички
запалени кулинари подправка кардамон може да направи кафето ви не само
екзотично вкусно, но и да разреши завинаги проблемите ви с бъбреците, стомаха и
лошия дъх!
Заради своя особен
и приятен вкус, кардамонът заема достойно място в кухнята на всеки запален
кулинар. Но, кардамонът, не е само подправка. Той притежава и лечебните
свойства на екзотична билка.
Кардамонът се
използва от китайските лечители още от древността. Д-р Ейми Дуонг* не прави
изключение. Тя препоръчва един древен метод, който ще ви помогне да облекчите
проблемите с бъбреците.
Какви чудеса върши
приемането на подправката–билка в сутрешното каже?!
Бъбреците ви ще
започнат да функционират още по-добре, ще изхвърлят ненужните течности и по
този начин ще направят едно пълно прочистване на тялото.
Ако добавите малко
кардамон във вашето сутрешно кафе, може да предотвратите бъбречни инфекции и да
се отървете от проблемите с храносмилането!
Не е задължително
употребата на кардамон да е препоръчана от лекар. Пробвайте и добавете тази
чудна подправка към вашето кафе. Пийте известно време сутрин и след месец
бъбреците ви ще функционират по друг начин.
А вкусът… Вкусът
на кафето с кардамон не може да бъде забравен, и нищо чудно скоро да започнете
да добавяте тази подправка и в други топли напитки.
Лечебните свойства
на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай.
Древните китайки
лечители смятали, че редовната и премерена употреба на кардамон може да лекува
почти всички болести. Защо? Защото кардамона е много добро средство за
прочистване на организма. Той е известен със своите полезни свойства при
лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния
мехур.
Редовният прием на
кардамон намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците. Кафе с
кардамон подобрява храносмилането. Факт е, че кардамонът увеличава потока на
жлъчката, което помага при храносмилането и облекчава спазмите.
Освен това, поради
неговото газогонно качество, той елиминира подуването на корема и образуването
на газове. И още един, но съвсем не единствен бонус на кардамона: той се
използва като антисептик.
От древността до
днес в Индия подправката се използва за лечение на възпалителните процеси в
устната кухина. Само една или две зрънца правят чудеса – лекуват възпаленията в
устата и са в състояние да направят дъха ви свеж и изкусителен.
*Д-р Ейми Дуонг е
завършила Югозападния Колеж по Натуропатия в Темпе, Аризона. Днес в този
университет тя преподава акупунктура. Д-р Ейми Дуонг е изучила подробно
натуропатичните грижи за здравето. Днес Д-р Ейми Дуонг е фокусирала интересите
си върху кожните заболявания, включително екзема, акне и псориазис, както и
тревожност, депресия и храносмилателни проблеми.
Източник: diana.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар