сряда, 24 април 2019 г.

Как се чистят плодове и зеленчуци от пестициди и отрови


Как се чистят плодове и зеленчуци от пестициди и отрови


Да ви споделя как се чистят плодове и зеленчуци от пестициди и отрови.
Гледам торба лимони от Кауфланд днес вкъщи, мисля си нека ги пречистя. Слагам няколко лъжици сода бикарбонат, 10-20 мл. кислородна вода в по-голям съд, пълня с топла вода и разбърквам за да се разтвори содата. Слагам лимоните и излизам. Връщам се след час-два и цялата кухня миришеше на тежка химия! Усетих го от вратата. Хващам лимон, мириша, същото - тежка химична миризма.

Та, използвайте:
кислородна вода + сода бикарбонат разтворена в топла вода.
И содата и кислородната вода извличат тежки химикали от плодовете и зеленчуците и ги неутрализират.

Ето и научно обяснение на процеса от коментарите:
Николай Николов:
”Аз съм доцент в Аграрния университет - Пловдив. По професия съм инженер химик. Знам, че цитрусовите плодове - портокали, лимони и др, както и зеленчуците - домати, краставици, особено тези, които идват от Гърция, Турция и други страни, се третират с бактерициди и фунгициди, за да издържат по-дълго време на гниене при транспортиране и престой в складовите бази. Само с вода пестицидите се измиват частично. Това, което Галин казва е по-добрият вариант, защото в алкална среда много фунгициди се разграждат поради хидролиза на активните субстанции. А атомният кислород, който се отделя от кислородната вода окислява N.P и S съдържащите пестициди до съединения с по-ниска токсичност. Това се нарича инактивация. Освен това рН над 8 подтиска развитието на вредната микрофлора, която се развива в слабокисела среда, така че се унищожава и мицела на фитопатогенните гъби, които при своя метаболизъм отделят токсини.”

Второто нещо, което искам да кажа, е да си купувате от домашни производители като бабите по пазарите или от селата край града ви. Има достатъчно хора, които продават абсолютно всичко, каквото се сетите, цената е същата, а разликата в качеството и чистотата на храната е голяма. Ако наистина подозирахме колко и каква химия се съдържа в храната ни, бихме обърнали много повече внимание на това, което слагаме в устите си и бихме отделили времето, за да си купим по-чиста храна. Освен това подпомагате тези хора, които се нуждаят от средства.

Третото нещо което искам да кажа е езотерично.
Ако вие прилагате определена техника за пречистване и зареждане на храната със собствената си енергия и съзнание, то тогава се случва нещо интересно.
Относно трансформирането на замърсяванията - вие не ги трансформирате, случва се друго.
Вашия Висш Аз, вашите клетки са ви чули!
Онова което се случва е, че тялото ви просто не усвоява токсичните елементи, изобщо не се свързва с тях, игнорира ги! Защото е чуло вашето намерение за чиста храна и то бива изпълнено, усвояват се само хранителните и полезни вещества, а токсичните са игнорирани и се изхвърлят от тялото ви без да нанасят увреждания и да натоварват системите ви. Телата са много по-съзнателни и интелигентни отколкото си мислите, вашите клетки ви слушат, използвайте това във ваша полза и съзнателно.

Тази миризма на лимоните при изчистването им... тя ме накара да напиша това, бях леко шокиран...
Галин Иванов

От коментарите:
Ivan Metodiev: Бих искал да добавя още два метода за чистене и зареждане. Ползване на плочка от Шунгит-достатъчно е да поставите ябълката например върху тази плочка за един час. И другият е чисто радиестизичен с махало за прилагащите радиестезия.
Mim Vasilev: Би трябвало и с пирамида да се получи - под нея на 30-40 см.
Стоянка Чолакова: Най сигурно е като ги купувата да ги миришете. Мирише ли ароматно на лимон и портокал, не е толкова зле.
Публикувано от Иван Методиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар