петък, 26 октомври 2018 г.

Домашна зеленчукова подправка


Източник: БонАпети

Време за приготвяне: 15 минути  
Количество: 800 г

Много ароматна подправка от свежи зеленчуци, подходяща за супи, яхнии, гювеч и сосове

Необходими продукти:
2 стръка пресен лук
2 стръка праз
1 глава червен лук
300 г моркови
150 г глава целина
40 г сушени домати
2 скилидки чесън
250 г морска сол
1 връзка магданоз
1 връзка девесил


Начин на приготвяне:
1

Пресният лук, празът, червеният лук, морковите, целината, доматите и чесънът се почистват, нарязват се и се смилат в блендер за кратко.
2


Добавя се солта и отново се смила.
3


Слагат се магданозът и девесилът и пак се смила.
4


Подправката се съхранява в буркан в хладилник или се замразява за по-дълго във формички за лед. 
Съвет: От посоченото количество продукти се получават 2 бурканчета, всяко от по 400 г.


РС, Отдавна не използвам вегета или каквито и да било сухи бульони. Но все пак, яденето си иска своето, за да ни е вкусно ;)

Замразените във фризера подправки, са наистина безценен помощник в кухнята, а есента е и сезонът на изобилието - на пазара има всичко, е, разбира се, за тези, които си нямат своя градинка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар