Източник: БонАпети
Време за приготвяне: 15 минути
Количество: 800 г
Много ароматна
подправка от свежи зеленчуци, подходяща за супи, яхнии, гювеч и сосове
Необходими продукти:
2 стръка пресен лук
2 стръка праз 1 глава червен лук 300 г моркови 150 г глава целина 40 г сушени домати 2 скилидки чесън 250 г морска сол 1 връзка магданоз 1 връзка девесил |
Начин на приготвяне:
1
|
|
Пресният лук,
празът, червеният лук, морковите, целината, доматите и чесънът се почистват,
нарязват се и се смилат в блендер за кратко.
|
2
|
|
Добавя се солта
и отново се смила.
|
3
|
|
Слагат се
магданозът и девесилът и пак се смила.
|
4
|
|
Подправката се
съхранява в буркан в хладилник или се замразява за по-дълго във формички за
лед.
|
Съвет: От посоченото
количество продукти се получават 2 бурканчета, всяко от по 400 г.
РС, Отдавна не
използвам вегета или каквито и да било сухи бульони. Но все пак, яденето си
иска своето, за да ни е вкусно ;)
Замразените във фризера подправки, са
наистина безценен помощник в кухнята, а есента е и сезонът на изобилието - на
пазара има всичко, е, разбира се, за тези, които си нямат своя градинка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар