събота, 27 октомври 2018 г.

Бисквитена торта с шоколадов мус





Приготвяне: 30 мин.
Готвене: 10 мин.
Общо: 40 мин.
Порции: 18
Необходими Съставки:
Бисквити - 250 г
масло - 120 г
шоколад - 250 г (черен или млечен)
течна сметана - 400 мл (сладкарска)
пудра захар - 3 с.л.
желатин - 5 г
лешници - 20 г

Начин на приготвяне:
Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и в купа го объркайте с бисквитите. Сложете сместа във форма за торта и я притиснете с пръсти. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня.
Разбийте сметаната като постепенно добавяте пудрата захар. Към охладения шоколад добавете сметаната на три пъти, като разбърквате с шпатула. Пригответе желатина по указание на опаковката.
Прибавете го към получения крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху бисквитения блат и сложете тортата в хладилник поне за 4 часа.
Щом тортата вече се е стегнала минете с нож по вътрешната страна на стените и освободете от ринга. Аз за украса начупих няколко лешника.

РС, За по-интензивен цвят на муса, може да добавите и 2 с.л.какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар