Приготвяне: 30
мин.
Готвене: 10
мин.
Общо: 40
мин.
Порции: 18
Необходими
Съставки:
Бисквити
- 250 г
масло
- 120 г
шоколад
- 250 г (черен или млечен)
течна
сметана - 400 мл (сладкарска)
пудра
захар - 3 с.л.
желатин
- 5 г
лешници - 20 г
Начин на
приготвяне:
Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и в купа го объркайте
с бисквитите. Сложете сместа във форма за торта и я притиснете с пръсти.
Начупете шоколада и го
разтопете на водна баня.
Разбийте сметаната като постепенно добавяте пудрата захар. Към охладения
шоколад добавете сметаната на три пъти, като разбърквате с шпатула. Пригответе
желатина по указание на опаковката.
Прибавете го към получения крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху бисквитения блат
и сложете тортата в хладилник поне за 4 часа.
Щом тортата вече се е стегнала минете с нож по вътрешната страна на стените
и освободете от ринга. Аз за украса начупих няколко лешника.
РС, За по-интензивен
цвят на муса, може да добавите и 2 с.л.какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар