сряда, 27 юни 2018 г.

Стафидена вода за прочистване на черния дробАко следвате тази лечебна процедура в продължение на 4 дни, ще забележите, че храносмилането ви се подобрява и сте по-енергични


Чували ли сте досега да здравословните ползи от консумацията на стафидена вода? Тя представлява удивително и отлично допълнение към хранителния ви режим, особено ако искате да подобрите здравето и функциите на черния дроб. Знаете, че често да ви представяме и препоръчваме прости, но природни средства за детоксикация и подсилване на черния дроб. Днес искаме да ви споделим за стафидена вода и въздействието й върху човешкото тяло.

И така, кое е най-важното нещо, което трябва да знаем за стафидената вода? Тя стимурира биохимичните процеси в черния дроб, подпомагайки процеса на детоксикиране на кръвообращението. Ползите от консумацията на стафидена вода се дължат най-вече на употребата на зърна грозде. За техните свойства вече сме ви споменавали неведнъж. Ако следвате лечебната процедура, която ще ви разкрием в следващите редове, в продължение на 4 дни, ще забележите, че храносмилането ви се подобрява и сте по-енергични.

Какви са ползите от консумацията на стафидена вода?


Лекарите често препоръчват да ядем стафиди сутрин, за да се радваме на здраво сърце, да елиминираме лошия холестерол, да понижим нивото на триглицеридите и да се предпазим от запек или проблеми със стомаха.

Стафидите са природен източник на витамини и минерали. Ползите от приема им се увеличават, когато ги консумирате предварително накиснати във вода. Защо? Защото захарта в съдържанието им намалява, но ценните хранителни вещества, които повлияват положително работата на черния дроб, остават.
Нека да обясним.
Естествен източник на антиоксиданти
Преди всичко трябва да имате предвид, че стафидите са един от най-добрите естествени източници на антиоксиданти. Стафидите представляват изсушени гроздови зърна. Както знаете, гроздето е богато на биофлавоноиди – вещества, които защитават човешкото тяло от вредното въздействие на свободните радикали и укрепват защитните сили на организма срещу болестите.
Стафиди и стафидена вода традиционно се използват за предпазване от развитието на сърдечно-съдови заболявания и такива, засягащи черния дроб. Не забравяйте това и не подценявайте ползата от тях.
Подпомагат процеса на детоксикиране на тялото
Със сигурност вече знаете, че черният дроб и бъбреците са жизненоважни органи, които прочистват кръвта и извеждат токсините и тежките метали, които се натрупват в тялото, предизвиквайки различни здравословни проблеми. Понякога важните функции, които те изпълняват, се повлияват негативно от лоша хранителна диета, консумацията на прекалено богати на мазнини храни или други нездравословни ежедневни навици.
Консумацията на стафидена вода в продължение на 4 дни (поне веднъж месечно) ще подобри функционирането на черния дроб, особено когато става дума за детоксикация на тялото. Ще забележите поразителното им въздействие по време на онези дни, в които се чувствате уморени и храносмилането ви не е добро и дори ви създава болезнени усещания.
Подпомага храносмилането
Консумацията на стафидена вода представлява прост, но ефикасен метод за прочистване на кръвообращението и стимулиране на чернодробната функция; освен това подобрява храносмилането. Тази напитка стимулира намаляването на стомашните киселини и подпомага по-доброто преработване на храната и усвояване на хранителните вещества. Консумирайте стафидена вода, ще забележите описаните ползи само 2 дни след като началото на режима.

Как да приготвите стафидена вода?


Съставки:
2 чаши вода (400 мл.)
150 гр. стафиди
Приготовление:
· Първо, препоръчително е да направите добър избор на стафиди. Игнорирайте прекалено светлите на цвят и тези, които блестят. Техният вид не е естествен и обикновено се постига с помощта на химична обработка, за да изглеждат по-атрактивни за потребителя. Потърсете стафиди, които са по-тъмни на цвят. Не трябва да са нито меки, нито твърди. Избирайте цели стафиди и се уверете, че са чисти.
· Измийте стафидите и ги оставете настрана.
· Кипнете 2 чаши вода. Добавете стафидите към тях и ги оставете да врат за 20 минути. Лесно е, нали? Но това не е всичко. Има още: оставете стафидите да се киснат във водата цяла нощ.
· На следващата сутрин просто прецедете водата от стафидите и претоплете част от получената напитка отново. Можете да я пиете топла или дори гореща – според предпочитанията ви. Важно е да консумирате стафидена вода на празен стомах рано-рано, след като сте станали от леглото. След това изчакайте да минат 30-35 минути, преди да преминете към закуската.

В идеалния случай изпълнявайте тази процедура в продължение на няколко дни. Вечер подготвяйте стафидите, за да разполагате с прясна стафидена вода на сутринта.
Задължително следвайте този режим поне 4 дни. Винаги избирайте по-тъмните на цвят стафиди и се уверете, че не са преминали през обработка с химикали, тъй като тогава ще са вредни за здравето ви. Купувайте органични стафиди или пък потърсете от тези, които предлагат в магазините за здравословно хранене.
Можете да прилагате тази процедура веднъж месечно. Консумацията на стафидена вода не се съпровожда със странични ефекти. Удивителното е, че по време на приема на водата ще консумирате по-малко количество захар, отколкото съдържащата се в стафидите. Ако паралелно с процедурата следвате диета, бедна на мазнини и изобилстваща от пресни плодове и зеленчуци, ще стимулирате ефикасно подобряване на чернодробната функция.
Стафидената вода е отличен избор за обогатяване на хранителните ви навици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар