Ако смятате, че
брашното е проблем за вас, не е нужно да се лишавате от радостта, която
шоколадовите сладкиши неизменно носят. Просто пригответе тази рецепта.
Необходими продукти за 8 порции:
200 г шоколад 50%
200 г крем сирене
5 яйца
3 с. л. кафява
захар
1 щипка винена или
лимонена киселина
За сервиране:
ванилов сладолед
200 г малини,
ягоди, къпини или боровинки
листа от мента
Начин на приготвяне:
Шоколадът се
стопява на водна баня или в микровълновата фурна, като се нарязва на парченца и
се разбърква на всеки 30 сек. Разбива се заедно със сиренето и жълтъците.
Белтъците се
разбиват с киселината на твърд сняг. Постепенно се прибавя кафявата захар.
Добавят се на 3 пъти с леко и внимателно разбъркване към шоколадовата смес.
Тестото се сипва
във форма с подвижни стени с диаметър 26 см. На дъното на загрятата фурна се
слага тавичка с вряща вода и сладкишът се пече 25-30 мин. на 160° С Охлажда се
5 мин. във формата и се изважда върху решетка да доизстине. Поръсва се с пудра
захар.
Изстиналият
сладкиш се сервира с пресни плодове и топка ванилов сладолед.
РС, Ще стане още по-оригинално, ако се пече в малки купички - за една порция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар