Ориз с яйца по китайски
Необходими съставки:
ориз - 150 гр.
яйца - 3 бр.
олио - 2 с.л.
чесън - 2-3
скилидки
зелен лук - 2
стръка
грах - 125 гр. от
консерва или замразен
соев сос - светъл
1 с.л.
магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете ориз около
10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза
и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.
В купа разбийте
яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.
В тиган уок
налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън
и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и
разбъркайте.
Добавете яйцата,
соевия сос и сол на вкус.
Разпределете по
чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар