Пиперки със сирене на фурна- Лятното ядене на
България!
Необходими продукти:
4 зелени пиперки
4 червени пиперки
250 г сирене
50 г масло
2 яйца
1 домат
Начин на приготвяне:
|
1
Пиперките се почистват от семето, набождат се с
вилица на няколко места и осоляват от вътрешната страна.
|
|
2
В всяка се слага парченце масло с големина на
лешник.
|
|
3
Домата се обелва и почиства от семето, а месестата
част се нарязва на ситно. В купа се разбиват яйца с вилица, слага се
натрошено сирене и домат размесват.
|
|
4
С тази смес се пълнят пиперките.
|
|
5
Поставят се в намаслена тава, поливат се с олио и
1/2 чаена чаша вода.
|
|
6
Така се пекат в предварително затоплена фурна на
180С за 40 минути. Готовите пиперки могат да се консумират и студени.
|
Източник: Най-вкусните рецепти от Иван Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар