събота, 29 юни 2019 г.

Гъби в бохча

Гъби в бохча


Ароматни гъби наберете, с тарос, сол и пипер подправете!
Завийте в хартиена кесия
и на силен огън изпечете тази вкусотия!

Иван Звездев
5416
Предястие
до 30мин.
3 порции

Необходими продукти:
500 г микс от пресни гъби
1 сварен картоф /2-3 с.л. готово картофено пюре/
1 стрък пресен чесън
10 листенца пресен тарос /1 ч.л. сушен/
5-6 стръкчета прясна мащерка /1 ч.л. сушена/
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
струйка олио /зехтин/
1-2 с.л. заквасена сметана /бучица краве сирене/ по желание

Начин на приготвяне:

1
Почистваме гъбите с влажна кърпа и ги нарязваме на по-малки парченца.

2
Прехвърляме ги в купа, поръсваме с тарос и мащерка. Слагаме нарязан на ситно стрък пресен чесън.

3
Обелваме сварен картоф и го намачкваме леко с ръце. Прехвърляме към останалите продукти в купата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и поливаме със струйка олио.

4
По желание слагаме и заквасена сметана. Разбъркваме продуктите много добре.

5
Нарязваме хартия за печене на 2 по-големи квадратни парчета, които мокрим много добре. Разпределяме сместа в двата листа, завиваме добре и затваряме с конец. Може да приготвим бохчата и в алуминиево фолио.

6
Поставяме в тава и слагаме в средата на предварително затоплена фурна. Печем на 200 градуса за 20 мин.


Видео:


Няма коментари:

Публикуване на коментар