Кебабчета
РЕЦЕПТИТЕ НА ЗВЕЗДЕВ
Как се правят кебапчета. Смляна кайма с подправки и добро омесване.
Необходими
продукти:
600 г свинско месо
400 г телешко месо
1-2 филии хляб за почистване
150 мл газирана вода
5 г кимион
5 г смлян черен пипер
15-20 г сол
Начин на
приготвяне:
1
Премахваме
ципите от месото, смиламе го с машинка. Първоначално поставяме едрата
решетка, а после – по-ситната.
|
2
В самия край
смиламе филиите хляб.
|
3
В тиган
поставяме зърната кимион, като ги запичаме за кратко. Стриваме ги добре в
саханче. Поръсваме върху каймата заедно с черния пипер и солта.
|
4
Замесваме, като
постепенно добавяме газираната вода. Оставяме каймата да отлежи за едно
денонощие.
|
5
Потапяме ръце в
оцетена вода, оформяме кебапчетата. Оставяме ги за кратко в хладилник.
|
6
Печем на силно
сгорещена скара, като ги обръщаме няколко пъти. Гарнираме по желание.
|
Видео:
Кебапчета-старата рецепта от
месо! Без соя, и Адитиви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар