"Класически
варени гевреци - колко от тях може да изядете?"
Приготвяне -
40 мин.
Готвене - 30 мин.
Общо - 70 мин.
Порции - 16 бр.
Необходими Съставки
брашно - 500 г
бяло
мая - 1 пакетче
сол - 1 ч.л.
захар - 1 к.л.
вода - 300 мл
мед - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Размийте маята със
захарта в леко топлата вода. Замесете гладко и твърдо тесто от посочените продукти
и го оставете да втаса.
Готовото тесто
разточете на дебела кора - около 5 см. Изрежете с чаша с голямо гърло кръгчета,
а по-средата на всяко с по-малка форма изрежете дупчица. Останалото тесто се
събира, размесва и се използва за останалите гевреци.
Кипнете вода с
меда и пускайте вътре гевреците. След като изплуват, ги варете 4 минути. Вадете
ги върху решетка да се отцедят.
Подреждайте ги в
тава, застлана с хартия а печене и ги изпечете в предварително загряна
умерена фурна до приятен загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар