"След като
открихме как се прави веган майонеза, нищо не може да ни спре да търсим и веган
варианта на шкембе чорба."
Приготвяне: 15
мин.
Необходими съставки:
кашу - 1 ч.ч.
сурово
слънчогледови
семки - 1 с.л. сурови, белени
лимони - 1/2 бр
зехтин - 1 ч.л.
сол - на вкус
чесън - 1 скилидка
копър - 1 стрък
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто и
слънчогледовите семки в студена вода за 4-5 часа.
Извадете ги от
водата и ги измийте още веднъж. Пуснете ги в пасатора заедно със зехтина,
солта, чесъна и копъра.
Изцедете лимона и
излейте сока при останалите компоненти. Пасирайте до получаване на еднородна
смес.
В случай че
получената каша ви се вижда прекалено гъста, можете да я разредите с малко
вода.
Веган майонезата
може да се използва в салати, сандвичи и разядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар