Необходими продукти:
Количество яйца по
желание
Различни зеленчуци
(грах, моркови, царевица, магданоз, чушки, мариновани гъби)
Желатин на прах
Приготвяне:
1. Счупете яйцето
на върха, отстранете черупката само на върха и изцедете яйцето.
2. Черупката измийте
добре с топла вода, а зеленчуците нарежете на дребно и ги сварете в подсолена
вода.
3. Желатинът пригответе,
съобразно инструкциите на опаковката.
4. Изцедете зеленчуците
от водата, оставете ги да се охрадят и запълнете вътрешността на яйцето със
зеленчуци по желание.
5. Залейте зеленчуците
с притотвения желатин до върха, поставете в кутия за яйца и ги оставете на
хладно за няколко часа (най-добре през нощта), за да се втвърдят добре.
6. Внимателно обелете
черупката от яйцата и вашето приказно яйце е готово.
Няма коментари:
Публикуване на коментар